Hoe brandveilig is jouw zorginstelling?

Geschreven door:
Marc Roelofs
Datum:
3/8/20

Mensen die in zorginstellingen wonen en verzorgd worden, zijn kwetsbaar. Dat geldt zeker wanneer er brand uitbreekt. En dat gebeurt toch meerdere keren per jaar in Nederland. Wil je voorkomen dat er mensen gewond raken of overlijden door brand in jouw zorginstelling? Zorg dan dat je voldoet aan het Bouwbesluit 2012, waarin staat dat de eigenaar en/of gebruiker van een gebouw verantwoordelijk is voor de brandveiligheid. Wij leggen je graag uit hoe je dit doet.

Laat je gebouw controleren

Over het gevaar van de hitte van een brand hoeven we het niet eens te hebben. Maar denk ook eens aan rookontwikkeling, die vaak al genoeg is om mensen te laten stikken. Bepaalde materialen in je gebouw reageren tijdens een brand, waardoor er giftige stoffen kunnen ontstaan. Daarom is het zo verstandig om de brandveiligheid van het gebouw te laten controleren door een expert van De Brandmeesters. Is de compartimentering in orde en zijn er wel brandwerende doorvoeren aangebracht? Je wilt niet dat je daar pas achter komt als het te laat is.

Bekende brandveiligheidsproblemen in de zorg

We maken vaak mee dat de constructie van deuren, vluchtwegen en brandcompartimentering in zorginstellingen niet correct is uitgevoerd. Met name bij oudere gebouwen. Controleert de brandweer het pand, dan moeten er vaak met spoed aanpassingen gedaan worden. Om die reden adviseren wij altijd een preventieve inspectie. Op basis daarvan kun je verbeteringen doorvoeren.

Een digitaal logboek helpt

Met onze specialisaties, zoals het aanbrengen van brandwerende doorvoeren en compartimentering door middel van brandscheidingen. Kunnen we zorgwoningen uitstekend beschermen tegen brand. In overleg met jou vertragen we zo het vuur en voorkomen we brandoverslag. Door ons digitale logboek zie je direct welke werkzaamheden we hebben verricht en welke maatregelen er zijn genomen. Vertrouw op de meesters in brandpreventie!

Wij adviseren je graag over brandveiligheid in de zorg

Wil je jouw zorginstelling brandveilig maken? Kies dan voor De Brandmeesters, meesters in brandpreventie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je vragen of wil je graag meer informatie?
Wij helpen je uit de brand.
Neem vrijblijvend contact met ons op via
085-0475205 of info@debrandmeesters.nl.
Groeten,
De Brandmeesters
brandveilige zorginstelling

De toepassing van brandwerende coating of verf

Breng brandwerende coating van De Brandmeesters aan op de constructie van een gebouw en je verhoogt daarmee de brandveiligheid enorm.
brandveilige zorginstelling

Gaan als de brandweer

De Brandmeesters, meesters in brandpreventie.Onafhankelijk van elkaar maakten Dennis Nijstad en Marc Roelofs aanzienlijke meters in de bouw. Nu hun wegen elkaar weer kruisen, zijn zij samen uw betrouwbare partner op het gebied van brandpreventie.
brandveilige zorginstelling

Brandwerend plaatmateriaal: zo werkt het

Brandwerende plaatmaterialen beschermen draagconstructies van hout, beton of staal tegen vuur. De Brandmeesters adviseren je graag over brandwerend plaatmateriaal.