Brandwerend glas in de zorg

Geschreven door:
Marc Roelofs
Datum:
8/4/20

Brandwerend glas in de zorg

In de zorg wordt brandwerend glas steeds vaker als eis gesteld in gebouwen. Het doel van deze eis is de veiligheid van cliënten en medewerkers te verhogen. Dankzij brandwerend glas kun je makkelijker een vluchtroute creëren, het gebouw in compartimenten verdelen of brandveiligheid realiseren tussen twee ruimtes. Doordat De Brandmeesters jarenlange ervaring hebben met brandwerende beglazing in de zorg, kunnen we je hierbij optimaal adviseren.

Goede beglazing zorgt voor vuurvertraging

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar er kan brand uitbreken in jouw zorgcomplex. Mocht dat gebeuren, dan vertraagt brandwerend glas het vuur. De meerdere lagen van het glas bevatten gel die een schuimbarrière veroorzaakt en daarmee het vuur vertraagt. Bijkomend voordeel: brandwerend glas is ook inbraakwerend. Uiteraard leveren wij brandwerend glas in de zorg van de hoogste kwaliteit. Maak je keuze uit 30, 60 , 90 of 120 minuten brandvertragende werking, in de classificaties E, EI en EW.

Brandwerend glas in de zorg: E, EI of EW

  • Type E biedt stabiliteit; een constructie die beschermt tegen brandoverslag en -doorslag en het doordringen van aanzienlijke hoeveelheden gas aan de niet-brandzijde.
  • Type EI richt zich vooral op vlamdichtheid en temperatuurisolatie; een constructie die ervoor zorgt dat de temperatuur aan de niet-brandzijde gedurende een bepaalde tijd niet boven een bepaalde waarde stijgt (< 140 C gemiddeld over de oppervlakte, < 180 C op een bepaald punt).
  • Type EW staat garant voor stabiliteit en stralingsbeperking; een constructie die zodanig beschermt dat warmtestraling aan de niet-brandzijde gedurende een bepaalde tijd onder de waarde 15 kW/m2 blijft.

Meer weten over ons brandwerend glas?

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie. Als experts op het gebied van de wet- en regelgeving weten we precies welke soorten brandwerend glas bij jouw zorgcomplex passen. Kies daarom voor De Brandmeesters, meesters in brandpreventie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je vragen of wil je graag meer informatie?
Wij helpen je uit de brand.
Neem vrijblijvend contact met ons op via
085-0475205 of info@debrandmeesters.nl.
Groeten,
De Brandmeesters
brandveilige zorginstelling

Brandcompartimentering in de zorg

Veel zorgcomplexen zijn niet brandveilig. De Brandmeesters zijn de experts die met je meedenken over brandcompartimentering in de zorg. Lees hier meer.
brandveilige zorginstelling

Brandwerende doorvoeringen in de zorg

Tijdens een brand in een zorgcomplex kan het vuur zich snel verspreiden door kabels en doorvoeringen. Brandwerende doorvoeringen zijn de oplossing.
brandveilige zorginstelling

Gaan als de brandweer

De Brandmeesters, meesters in brandpreventie.Onafhankelijk van elkaar maakten Dennis Nijstad en Marc Roelofs aanzienlijke meters in de bouw. Nu hun wegen elkaar weer kruisen, zijn zij samen uw betrouwbare partner op het gebied van brandpreventie.