Brandwerend plaatmateriaal: zo werkt het

Geschreven door:
Marc Roelofs
Datum:
22/3/21

Brandwerend plaatmateriaal: zo werkt het

Het is niet voor niets dat steeds meer bouwbedrijven kiezen voor brandwerende plaatmaterialen. Zij willen de draagconstructies van hout, beton of staal beschermen tegen vuur in geval van brand. Met het brandwerend plaatmateriaal van De Brandmeesters kun je een brandwerendheid behalen van 30, 60, 90 of 120 minuten. Uiteraard werken wij uitsluitend met brandwerend plaatmateriaal dat getest is door erkende instanties. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden!

Zo functioneert het materiaal:

  • Brandwerend plaatmateriaal voor hout

Het inbrandproces van het hout wordt vertraagd door brandwerende plaatmaterialen. Zo blijft de draagkracht van de constructie langer behouden.

  • Brandwerend plaatmateriaal voor beton

Als het maar heet genoeg wordt, zal ook een betonconstructie bezwijken. Als we brandwerend plaatmateriaal toepassen voor beton houden we rekening met de betonkwaliteit, mogelijke voorgespannen wapening en het type constructiedeel. 

  • Brandwerend plaatmateriaal voor staal

Het brandwerend plaatmateriaal  van De Brandmeesters zorgt ervoor dat er vertraging optreedt in de verhitting van het staal, zodat de kritische staaltemperatuur niet zomaar wordt bereikt en de constructie het minder snel begeeft.

Advies nodig over brandwerend plaatmateriaal?

Omdat ieder gebouw anders is, bestaat er ook geen standaardoplossing voor brandwerend plaatmateriaal. Kies daarom voor De Brandmeesters, meesters in brandpreventie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je vragen of wil je graag meer informatie?
Wij helpen je uit de brand.
Neem vrijblijvend contact met ons op via
085-0475205 of info@debrandmeesters.nl.
Groeten,
De Brandmeesters
brandveilige zorginstelling

Gaan als de brandweer

De Brandmeesters, meesters in brandpreventie.Onafhankelijk van elkaar maakten Dennis Nijstad en Marc Roelofs aanzienlijke meters in de bouw. Nu hun wegen elkaar weer kruisen, zijn zij samen uw betrouwbare partner op het gebied van brandpreventie.
brandveilige zorginstelling

Wettelijke verplichtingen

De experts van De Brandmeesters kunnen je vertellen welke wet- en regelgeving van toepassing is op jouw specifieke situatie. Zo voldoe je aan de regels.
brandveilige zorginstelling

Brandwerende doorvoeringen in de zorg

Tijdens een brand in een zorgcomplex kan het vuur zich snel verspreiden door kabels en doorvoeringen. Brandwerende doorvoeringen zijn de oplossing.