Brandwerend plaatmateriaal: zo werkt het

Geschreven door:
Marc Roelofs
Datum:
22/3/21

Brandwerend plaatmateriaal: zo werkt het

Het is niet voor niets dat steeds meer bouwbedrijven kiezen voor brandwerende plaatmaterialen. Zij willen de draagconstructies van hout, beton of staal beschermen tegen vuur in geval van brand. Met het brandwerend plaatmateriaal van De Brandmeesters kun je een brandwerendheid behalen van 30, 60, 90 of 120 minuten. Uiteraard werken wij uitsluitend met brandwerend plaatmateriaal dat getest is door erkende instanties. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden!

Zo functioneert het materiaal:

  • Brandwerend plaatmateriaal voor hout

Het inbrandproces van het hout wordt vertraagd door brandwerende plaatmaterialen. Zo blijft de draagkracht van de constructie langer behouden.

  • Brandwerend plaatmateriaal voor beton

Als het maar heet genoeg wordt, zal ook een betonconstructie bezwijken. Als we brandwerend plaatmateriaal toepassen voor beton houden we rekening met de betonkwaliteit, mogelijke voorgespannen wapening en het type constructiedeel. 

  • Brandwerend plaatmateriaal voor staal

Het brandwerend plaatmateriaal  van De Brandmeesters zorgt ervoor dat er vertraging optreedt in de verhitting van het staal, zodat de kritische staaltemperatuur niet zomaar wordt bereikt en de constructie het minder snel begeeft.

Advies nodig over brandwerend plaatmateriaal?

Omdat ieder gebouw anders is, bestaat er ook geen standaardoplossing voor brandwerend plaatmateriaal. Kies daarom voor De Brandmeesters, meesters in brandpreventie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je vragen of wil je graag meer informatie?
Wij helpen je uit de brand.
Neem vrijblijvend contact met ons op via
085-0475205 of info@debrandmeesters.nl.
Groeten,
De Brandmeesters
brandveilige zorginstelling

Wettelijke verplichtingen

De experts van De Brandmeesters kunnen je vertellen welke wet- en regelgeving van toepassing is op jouw specifieke situatie. Zo voldoe je aan de regels.
brandveilige zorginstelling

Hoe brandveilig is jouw zorginstelling?

Mensen die in zorginstellingen wonen en verzorgd worden, zijn kwetsbaar. Dat geldt zeker wanneer er brand uitbreekt. En dat gebeurt toch meerdere keren per jaar in Nederland. Wil je voorkomen dat er mensen gewond raken of overlijden door brand in jouw zorginstelling? Zorg dan dat je voldoet aan het Bouwbesluit 2012, waarin staat dat de eigenaar en/of gebruiker van een gebouw verantwoordelijk is voor de brandveiligheid. Wij leggen je graag uit hoe je dit doet.
brandveilige zorginstelling

Brandcompartimentering in de zorg

Veel zorgcomplexen zijn niet brandveilig. De Brandmeesters zijn de experts die met je meedenken over brandcompartimentering in de zorg. Lees hier meer.